Segmen - Saya Mahu Ditegur


Assalamualaikum, dear readers.


We Love Feedback! Yes! Absolutely! Aku ni yang newbie dalam blogging memang perlukan teguran. Teguran yang ikhlas dari dalam hati sang blogger. Haha. Jadi, kalau korang ada apa-apa yang nak ditegurkan pasal blog aku, suarakanlah. I'll try my best to use your advice wisely. Kalau nak puji, puji lah. Tapi jangan lelebih kang kembang pula tuan blog ni. xD

Apa yang aku tahu, aku ni memang jenis yang tak boleh sekali post tanpa "Haha" or "xD" or any emoticons. Maybe ada yang tak berapa suka begitu? Just mention it. :)

Sila komen berkenaan blog saya yang tak seberapa ni di bawah. Thank you

41 comments:

Eyriqazz said...

teguran saya :

1) Nama blog tak catchy.Susah ingat,susah eja.
2)Font entri kecil.susah nak baca
3) Template blog tak cukup menarik.Banyak ruangan kosong kiri dan kanan
4) snowy2 turun tu quite annoying...
5) tak suka word verification

Tiqa Ni Hye said...

Terima kasih untuk teguran itu! :)

1) Saya akn cuba menukar dan membuatnya lebih menarik.
2) Saya ingat font dye dah okay. Sebab most blogger suka pakai saiz font yang macam ni. hehe
3) Saya pun rasa begitu. Haha.
4) Mungkin saya perlu membuangnya.
5) Maaflah, saya ni newbie.. Word verification itu apa?? Dan macam mana nak buang? :)

Wan Tsania said...

Assalamualaikum ;)

kak tSania maii nk menegur...

menarik bLog ni comeyy akak suka :D n dOne follow ;)

side bar terlalu besar... maybe pwrlu narrowkan dan besarkan ruangan untk entry pOst :)

maii singgah blog akak n berikan teguran juga ;)

http://wantsania.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

Bahrain Ramlan said...

Terguran sedikit

1) blog ni simple dan saya suka cumanya banyak ruang kat tepi dan kanan, harap dapat diperbesarkan lagi puas pembaca nak tgk dan baca.
2)font terlalu kecil sangat, mcam saya susah nak baca, tukar ke size 15 mungkin sesuai.
3) word verification harap dapat buang..ilang mood orang nak komen.

Itu sahaja.

dari:
adarain.com

Tok Puteh said...

Teguran saya:
1. Loading agak berat... mungkin theme dia kot
2. theme ok dah sesuai dgn jiwa remaja
3. cukup x berkenan betul dengan word verification ni... kalau x disebabkan segmen ni, saya x akan komen, biasanya saya akan log keluar terus je

http://www.anakulucheka.com/segmen-saya-mahu-ditegur

Aswan Azmy said...

Salam..1st time bertandang ke sini..apa yang nak ditegur..penggunaan ruang pada blog..macam tidak menggunakan ruang sepenuhnya..nampak banyak kosong..satu lagi..word verification pada bahgian komen patut dibuang..sebab menyukarkan pengunjung untuk meninggalkan komen...

Eyqa Hasnan said...

Teguran daripada eyqa :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

1. ' Quotes of the day ' tidak penting untuk berada di dalam blog .
2. Blog archive tu sepatutnya gunakan scroll bar .
3. Word verification bahagian comment patut dibuang .

Tiqa Ni Hye said...

Wasslm. Terima kasih, kak atas teguran itu. :)

Tiqa Ni Hye said...

Wsslm. Ya ya. Most of all memang tegur pasal tu. Hehe. Tapi dah buang.. Kalau tak ditegur, mungkin sampai sekarang tak sedar. xDD

Tiqa Ni Hye said...

Terima kasih atas teguran itu. :) Saya memang taksedar yg saya menggunakan word verification. But now, saya dah buangnya. :)

Tiqa Ni Hye said...

Terima kasih Eyqa atas teguran yg diberikan! ^^

1. Ohh.. Saya ingat dgn adanya Quote boleh menjadikan blog lagi menarik.
2. Baiklah. Saya pun rasa begitu sometimes. Hehe
3. Ya. Saya dah buangnya. :D

Papa Mifz said...

Salam...

Warna theme nih ok , sejuk mata memandang...

Blog nih tiada bloglist ke..??


http://www.papamifz.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

Tiqa Ni Hye said...

Wsslm.. Terima kasih. Hehe.. :) Oh blom lagi..

Cik Kumbang said...

Salam perkenalan dari segmen yang sama :)

Teguran untuk blog ni:
1) Header simple,tapi xpe je rasanya sbb ada yg suka simple2 kan :) yg penting melambangkan tribal kan hihi
2) Post title & sidebar title tu xperlu letak background bunga2 kot
3) lain2 rasanya semua dah ok :)

http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

Tiqa Ni Hye said...

Salam perkenalan juga! ^^

1. Ya, saya rasa ia agak simple juga tapi saya rasa okay je dah cantik.. Hehe.. xD
2. Ohh.. I tot kalau letak floral2 boleh jadi girly girly hihi

Cik Kumbang said...

ok cuma xnampak text pada title hehe :)

hope sudi tegur blog cik kumbang jga :)

bloggerlelaki.com said...

loading dia berat sikit..dan tipikal blog pompuan warna pink.hu3..tp tak pasti plak blog ni ada lagu ketak..sbb tak de speaker ni..hehehe

Anarm Khairul said...

1) Keseluruhan blog banyak warna pink. Yang berbeza cuma tone warna pink - gelap dan terang. Rasa bosan sikit bila tengok lama2.

2) Cursor agak mengelirukan.

3) Comment as: takde pilihan untuk Nama/URL.. Kurang berminat tinggal komen di blog yg memaksa guna akaun Google, OpenID dan lain2 utk komen..

4) Yang lain2 dah ok.. Sama2 kita perbaiki kelemahan dalam blog kita..

http://anarm.net

Wan Gerrard said...

dari http://wangerrard.com
cantik, saya suka tengok design yg girly ni hehe

fiza saiza said...

Salam..

Dari segmen yang sama...
Teguran cuma pada cursor..xperlu la ada effect bila cursor digerakkan macam annoying je..
yang lain2 ok..keep it up :)

PakcikLie PCL said...

Salam ..miss tribal ke miss studies ? confuse sy yg pertama kali masuk blog awak ni.
-layout design nampak ciri kewanitaan yg masih muda remaja kalau tak salah sy dari penampilan blog anda.
-font text pd entri dapat dibesarkan sikit lg baru nampak jelas.
-lain2 ok

www.nazlee.com

Tiqa Ni Hye said...

Tak. Blog ni takde lagu. Takberapa suka sbb kekadang boleh buat internet Stuck. Hehe..

Tiqa Ni Hye said...

Ohh... ok! Terima kasih atas teguran itu! :D

Tiqa Ni Hye said...

Hehe.. Terima kasih! ^^

Tiqa Ni Hye said...

Mane mane je kot..... Hehe..

-Terima kasih.. Ya, saya ingin mengekalkan ciri kewanitaan. :)
- Mungkin saya perlu memperbesar tulisannya.

Khairul Zamri said...

Byak benda tak perlu ada dalm blog dan. warna mungkin dah ok dengan seorang blogger perempuan

fonts kecik n xsuke word verification

Mohamad Khairil said...

salam..blog yg simple dan menarik :)

teguran :
1. tulisan agak kecil
2. agak simple.dan banyak widget yg tk perlu :D

Norazizah Hashim said...

Salam, Nor pun join segmen ni :).
Komen daripada Nor :
1. Blog boleh tengok di mobile.
2. Penampilan di mobile tidak sama dengan desktop.
3. Loading ok di desktop dan mobile.

Selamat bersegmen :)

Tiqa Ni Hye said...

@Norazizah Hashim Terima kasih kerana sudi melawat. :D

MyLife Ria said...

Salam Tiqa,
Bloq Tiqa cantik, jiwa remaja gitu. Mungkin boleh tambah kategori entry dan tukar warna font putih kepada yang lebih gelap sbb background pink akan buat tulisan tu tak timbul sangat.

Sherlyanna angiela Martin said...

cantik blog ni... cuma perlu hitamkan tulisan yang ada dalam blog ni. baru jelas.. hehe
sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

Sya Azida said...

assalam..
Sy dr Segmen yg sama..
Komen sy: Comel la Blog kamu... :-)

Tiqa Ni Hye said...

@Sya Azida Wassalm, Sya. Terima kasih ya! ^^ Hehe..

jaakechik said...

Salam Sabtu dari jaakechik.

jaa datang dari segmen yang sama jugak.

http://www.jaakechik.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

komen jaa untuk blog ni :

1. kena buat header yg lebih cun lagi.
2. kena letak linkwithin (pilihan entry) utk buat readers lebih lama melepak di blog.
4. tak mahu letak iklan nuffnang ke? sambil menulis blog boleh buat duit..kekeke..

btw, happy blogging dear!

Tiqa Ni Hye said...

@jaakechik Salam sabtu juga, Jaa! ^^

1. Okehh.. ^^
2. Linkwithin? Ohh yang andajuga meminati itu eh? Ahh..
3. Blum lagi kot.. Tak berapa pandai lagi pasal nuffnang. hehe. Maybe lepas ni saya akan buat. Insyaallah ^^

Khadeejah Hasmad said...

Salam Dear,

Comel blog ni. Nampak girly. Cute with cupcakes

Tulisan kat page atas tu pun cute.

Hafiz Md said...

As salam

1st time singgah. Saya rasa, mmg penampilan blog sesuai dgn usia Miss Etudies.

Cuma, kaler font agak terang. Sakit mata pakcik nak baca..hehe

lain2...takde...moga sukses dalam blogging

sekian, terima kasih =)

Tiqa Ni Hye said...

@Hafiz Md Terima kasih ya.. :)

Sya Isya said...

1. blog nampak banyak ruang kosong.
2. header blog tak menonjol.
3. komen open lah untuk semua. lagi suka letak nama dan url di komen berbanding guna akaun gmail.

Mia Liana said...

salam… mia datang dari segmen yang sama

http://www.mialiana.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

komen mia, harap jangan kecik hati ya…

1. pemilihan template blog yang kurang sesuai

2. header blog yang kurang menonjol

3. boleh tammbah widget yang bersesuaian supaya blog lebih bernyawa

thanks.. (^_^)

Tiqa Ni Hye said...

@Mia Liana Okay.. Thanks Mia for teguran tu. ^^